Planerar du att ta semester i Värmland, så är Arvika ett bra ställe att stanna till på. Denna stad ligger så att säga i hjärtat av Värmland. Det finns många sevärdheter och aktiviteter här. Här finns Arvika hamn, som är Sveriges innersta hamn. Du har också ett naturreservat som heter Glasskogen, det finns flera museer och kyrkor samt att du även kan gå på en safari för att se vita älgar.

När det kommer till aktiviteter så kan du ägna dig åt at paddla kanot, gå på en bana på hög höjd, stadsvandra eller varför inte hoppa på sightseeingtåget Färdinand och se dig omkring? Till Arvika kan du åka året om och det finns alltid något som passar alla.

Upplev Arvika i Värmland

Arvika har ett blomstrande kulturliv, det finns flera konsthallar och ateljéer att besöka. Det finns även en fantastisk natur bara runt hörnet. Njut av historia, kultur och naturupplevelser. I denna stad går det även utmärkt att shoppa. Det finns genuint hantverk så väl som butiker med moderna grejer. En sak du ska köpa med dig hem är en Taserudsstake. Det är en symbol för just Arvika. Du kan se en sådan, hela 8 meter hög vid rastplatsen Gate. Denna stake väger hela 2,5 ton!  

Det som är bra med Arvika är att du har nära till hela 356 sjöar. Det gör att du kan fiska, åka båt, paddla, segla, simma och mycket mer. Vill du stanna över i Arvika ett par nätter så finns det flera olika boendealternativ. Allt från hotell till camping.