Är det så att fiske är din grej? Kanske du gillar att ägna dig åt spinnfiske? Då kan det vara bra att ha ett haspelset. Spinnfiske är en metod, som många förknippar just med sportfiske. Det är en utbredd metod och det finns även förgreningar inom metoden. Spinnfiske i sig innebär att man med hjälp av vikten från betet kastar ut det och sedan vevar hem det igen.

Det som man bör lära sig är hur kastmomentet ser ut och när det är dags att släppa linan. Det vanligaste spinnfisket sker md en haspelrulle, ett spinnspö samt en lina. En haspelrulle kräver ett haspelspö. Då är det smart att köpa ett haspelset. Det eftersom i detta set får du med både spö och rulle.

Set med haspelspö och haspelrulle

Om du vill satsa på ett haspelset, så finns det hos Kurres fiskeshop. Där finns det även en mängd andra bra saker du kan behöva för ditt fiske. Ska du spinnfiska så är det bra att ha behöver spö, rulle, lina och beten. Det finns mängder av olika beten. Bland annat jigg, wobbler, spinnare, skeddrag och så vidare.  Du som vill fiska gädda, satsa även på en ståltafs. Gäddan kan annars bita av linan, då den har vassa tänder. Annars är det smart att köpa ett beteslås.

Detta så väl som andra linor, spön, rullar, håvar och mera hittar du hos Kurres. Det är inte fel att satsa på ett kit för nybörjare, om du inte är en van fiskare. Sedan kan du utöka din utrustning.